De wekelijkse meting en weging

Vandaag is het weer zo ver. Het is vrijdag, dan is het mijn meetdag bij Rick, bij mijn sportschool in Eindhoven.

Khalid meet mijn vet nog altijd op als ik langs kom bij Flexx, maar Rick meet mij altijd standaard vrijdags voordat ik ga trainen.

Rick meet me helemaal op en worden alle maten en gewichten genoteerd, gewicht, vet en omtrekmaten en worden er van alle kanten foto’s gemaakt, die allemaal op de mail of app naar Khalid gestuurd worden. Dit is noodzakelijk om mijn voortgang goed in de gaten te houden. Indien dit niet goed gaat dan past Khalid gelijk dingen aan om te zorgen dat het daarna wel de goede kant op gaat.

Gelukkig begint het nu (na 6 weken dat ik dit wekelijks doe) wel te wennen. In het begin was dit altijd wel een paniek en benauwd momentje. Bang dat mijn lichaam niet doet wat het moet doen. Gelukkig zal het aan mijn discipline niet liggen, want wat dat betreft ben ik enorm extreem en hou ik me echt precies aan mijn schema zoals Khalid die voor me maakt. Maar toch…. stel dat t niet goed is. Een teleurstelling voor mezelf en ook voor Khalid. Als ik ergens altijd bang voor ben dan is het wel falen in iets.

Gelukkig heb ik het deze week voor mezelf voor het eerst onder controle dat ik het enigszins van me af kan zetten en gewoon te vertrouwen op wat Khalid zegt en doet. Niet iets wat ik gemakkelijk vind, ik heb namelijk zelf nog al graag overal de controle over. Maar wel iets wat ik van mezelf moet doen en leren, want ik heb nu eenmaal niet voor niet een coach.

Dus vandaag een meting zonder stress en vol vertrouwen in mijn coach! 😀