Rustdagen

Het trainen neemt een groot deel van mijn vrije tijd in beslag. Dit doe ik op het moment 5 x per week. 2 dagen in de week ga ik niet trainen en geef ik mijn lichaam rust om te herstellen, zodat ik de dagen erop weer er tegenaan kan om te knallen. De rustdagen heb ik nu gepland op donderdag en zondag.

Het irritante alleen omdat mijn hobby zoveel tijd in beslag neemt, komt het er bij mij vaak op neer dat op de dagen dat ik niks hoef te doen ik ga lopen poetsen, de tuin bijhouden, wassen, strijken, koken en boodschappen of klusjes ga doen. Dat gaat namelijk ook gewoon allemaal door en aangezien ik erg perfectionistisch ben aangelegd heb ik het graag netjes, schoon en opgeruimd in mijn huis. Een enorme fijne eigenschap maar soms ook wel een eigenschap waarmee je jezelf in de weg zit. Hierdoor kom ik er namelijk nog niet aan toe om mijn lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Tegenwoordig probeer ik hier steeds meer een balans in te vinden en de druk van het huishouden wat meer te verspreiden over de hele week iedere keer iets ipv alles in 1 keer.

Gisteren was het dus weer mijn rustdag. Meteen uit het werk de boodschappen voor een paar dagen in huis gehaald, en mijn eten klaargemaakt voor de komende dagen, zodat het allemaal afgewogen en klaar is en ik dus niet meer hoef te koken als ik ga trainen. Daarna was het eindelijk ME-time. Gelukkig had mijn vriend ook tijd om een avondje te komen chillen, dus we zijn de avond door gekomen door lekker op de bank liggend te genieten van een filmpje. Echt heerlijk. Gewoon lekker joggingspak aan, verstand op nul en ontspannen.. 🙂 🙂

Dit soort avondjes doen me echt goed. Voorheen had ik altijd maar het idee om 7 dagen in de week te trainen om zo het meeste resultaat te halen. Nu weet ik en voel ik ook dat ik weer opgeladen ben en de komende 2 dagen veel meer kan knallen dan als ik gewoon door was gegaan. Dus tegenwoordig is het genieten en tot rust komen op mijn rustdagen! 🙂