De wedstrijden zitten er op! Nieuw doel!

Inmiddels is het al weer 1,5 week geleden dat ik mijn 2e wedstrijd YBF gedaan heb.

Wat geweldig zijn de wedstrijden geweest. Ik heb er echt enorm van genoten. Het geeft zo’n enorme kick om op het podium te staan en daar je ding te doen. Dit is echt iets wat ik in de toekomst vaker wil gaan doen, 100% zeker. Het is zo verschrikkelijk leuk.

De tweede wedstrijd was heel anders als de eerste wedstrijd de AtlasCup. Voor de YBF werd ik ingedeeld in de klasse miss performance, wat je pas op de dag zelf te horen kreeg. Bij deze wedstrijd moest ik 5 nieuwe poses leren en had ik 1 minuut vrije routine. Heel anders dus als de AtlasCup waarbij we alleen de quarterturns en de t-walk moesten doen. Daarbij kwam ook nog dat ik in de week voor de wedstrijd gewoon full-time moest werken en ik dus vrijdagavond, aangekomen bij mijn coach deze poses en routine nog moest instuderen voor die zondag. Maar gelukkig liep het allemaal snel en voorspoedig. Zowel de poses als de routine zat er gelukkig snel in. De voorbereiding voor de tweede wedstrijd was erg zwaar. Een drukke stressvolle week op het werk met zo weinig eten en dan s avonds nog de trainingen brak me wel echt op. Maar eenmaal op het podium, met alle adrenaline krijg je zo’n kick en kon ik weer net zo stralen als op de AtlasCup. En ik werd gewoon 3e!! Weer een plekje hoger als de week ervoor.

Bij deze wedstrijd was het voordeel, ondanks dat het enorm lang duurde voordat ik eindelijk het podium op mocht dat de verschillende rondes bijna meteen achter elkaar door gingen. Daarna was het eindelijk tijd voor eten!! Ik had deze keer verschillende dingen aan eten meegenomen, want had mijn lesje wel geleerd om alleen maar suiker te willen eten na de wedstrijd de vorige keer. Ook kwamen mijn lieve vrienden Rick, Duke en Bas nog helemaal naar Beverwijk gereden voor mij en hebben we lekker met z’n allen nog genoten van een lekkere pizza. Wat was het lekker om eindelijk weer te eten waar je zin in hebt. Ook de broodjes, oreo’s, chocolade en de pannenkoeken gingen er met heel veel liefde in.

In de week na de wedstrijd heb ik ook een weekje gegeten waar ik zin in heb. Dat was echt zo fijn. Ondanks dat mijn lichaam niet meteen alles kon verdragen en alleen maar in het begin in kleine beetjes, heb ik die week wel echt enorm genoten van al het lekkers. Sinds deze week gaan we weer op de gezonde tour.  Door de weeks netjes op mijn gezonde bulk schema en dan in het weekend 2x een avond cheaten of 1 cheatdagje. Ondanks dat ik de suikers nu wel een beetje mis, voelt het toch wel 100 x beter om weer lekker gezond te eten. Nu heb ik weer veel meer energie, ook het trainen gaat nu weer serieus beginnen. Vanaf nu geen droogtrain schema meer, maar trainen voor massa. Ik ben echt benieuwd wat ik hiermee de komende maanden ga bereiken. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in om te werken aan een betere versie van mezelf zodat ik de volgende wedstrijd gewoon 1ste ga worden. Ook kijk ik er enorm naar uit om mijn paaldansen weer op te gaan pakken, want dat heb ik de laatste maand ook enorm gemist.

Mijn weg naar mijn doel een wedstrijd body fitness te doen heeft mij in een hoop inzichten veranderd. Ik ben echt enorm blij dat ik deze kans heb gepakt en ook op de moeilijke momenten heb doorgezet en het uiteindelijk heb gehaald. Het heeft me als persoon een stuk sterker gemaakt. Door dit te halen, heb ik het gevoel dat ik voortaan alle moeilijke momenten in het leven aan kan. Ook is het enorm goed geweest voor mijn zelfvertrouwen en hoe ik naar mezelf kijk en in het leven sta. Je wordt op je weg naar je doel enorm met jezelf geconfronteerd en ook met je omgeving en je krijgt (ik in ieder geval wel) te maken met een hoop onbegrip en soms ook jaloezie van je omgeving. Maar ook deze dingen maken je sterker, en als je 100% achter je doel staat dan kom je er wel. Dat heb ik nu zelf ervaren.

En nu ga ik komend jaar werken aan een nog betere en mooiere versie van mezelf, om volgend jaar weer een wedstrijd te doen en dan hopelijk B-atleet te gaan worden!! Ik heb er enorm veel zin in!! 🙂