Nieuwe start

Wat een hoop ellende kan je in een korte periode allemaal mee maken. šŸ™ šŸ™ Al mijn gestelde doelen voor het nieuwe jaar vielen even helemaal in het niets.

Maar goed.. nu weer tijd om alles op te pakken en alles weer op de rit te krijgen. šŸ˜€ šŸ˜€ En dingen die je mee maakt in het leven kan alleen maarĀ sterker maken, probeer ik altijd maar te denken.Ā Daarbij laten zware tegenslagen in het leven je dan ook weer relativeren en je meer te laten genieten van al het moois wat je wel hebt. En vooral voor mij (iemand die zich altijd en overal druk over kan maken) was dit nogal “verhelderend”.

Inmiddels is het al weer 2 maanden geleden dat ik iets heb gepost. Mijn gestelde doel voor de paaldans wedstrijd op 13 februari heb ik helaas niet waar kunnen maken, maar gelukkig zijn er nog veel meer kansen in het leven.

In de tussentijd is er een hoop veranderd. Ik ben gestopt bij mijn coach. Ik heb nogal veel klachten sinds ik mijn wedstrijden heb gedaan, weinig energie, hormonale klachten, stemmingswisselingen, na het eten van suiker een hartslag of dat ik de marathon heb gelopen en na een cheat (zout/vet/suiker) een enorm gezwollen lichaam. Hier wilde ik voor mezelf eerst verbetering in voordat ik weer overweeg om een wedstrijd te doen. Gelukkig kon de sportdiĆ«tiste SaraĆÆ Pannenkoek me helpen. Na het starten met haar voedingsschema voelde ik na 2 dagen echt al meteen enorme verbetering. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om hiermee door te gaan en te stoppen bij mijn coach, want je hebt immers maar 1 lichaam. Nu ben ik bezig met een voedingsherstel schema die langzaam opgebouwd wordt naar een “bulk”/massa opbouw schema.

En toen kwam de tweede tegenslag. Mijn kleine broertje die plotseling overleed. šŸ™ Het duurde even voordat de echte klap kwam. En dat resulteerde even een paar weken bij mij in emo-eten. Praten over mijn gevoelens is niet echt bepaald mijn sterkste kant, dus dat sloeg bij mij in eten.. ongezond eten.. oreo’s, kitkat.. alles verdween naar binnen als ik me zwaar k*t voelde. Mijn lichaam was het hier natuurlijk helemaal niet mee eens en de klachten werden ergerĀ enĀ daarbij vloegen de kilo’s er natuurlijk ook aan. En ook dat maakte mij nog ongelukkiger.

Langzaam aan heb ik het “cheaten” afgebouwd en nu zit ik weer op het voedingsschema van mijn sportdiĆ«tiste en daarbij voel ik ook weer langzaam aan steeds beter. Maar mijn lichaam heeft een paar flikken klappen gehad, dus het zal helaas wel even duren voordat ik weer helemaal hersteld ben.

Nadat ik afgelopen weekend bij mijn cheat weer een hoop suiker had weg gewerkt (het is gewoon zooooo ontzettend lekker), maar weer een hartslag had alsof ik de marathon had gelopen heb ik samen met mijn vriend Max een doel gesteld. De komende tijd geen suiker meer voor ons. Even rust voor mijn lijf. Ik weet dat ik het kan, heb het namelijk eerder een periode moeten doen nadat mijn lever beschadigd was van de ziekte van pfeiffer, maar toch… suiker is zooooo ontzettend lekker en verslavend..vooral chocolade. <3 Maar luisteren naar mijn lichaam vindt ik nu even het belangrijkste en dat ik ook maar zo snel mogelijk van mijn klachten af mag komen.

Dus mijn doel voor de komende tijd: Zorgen dat mijn lichaam goed hersteld en zorgen dat ik weer mijn gelukkige ik terug vind!! šŸ˜€