Boerenkool met linzen en champignons

Boerenkool met linzen en champignons

Ingrediënten voor 1/2 pizza:

  • zak gesneden boerenkool (300 gram)
  • 1 tuinkruidenbouillon (let op de toevoegingen hierbij, ik gebruikte zelf die van zonnatura)
  • 40 gram ui
  • olijfolie
  • 10 ml balsamicoazijn
  • 80 gram champignons
  • 180 gram kastanjechampignons
  • 65 gram linzen (uit blik, wel goed afspoelen)
  • 1 teentje knofloof of knoflookpoeder
  • 10 gram pijnboompitjes

Bereiding:

Fruit in een hapjespan de ui kort aan. voeg daarna de boerenkool toe met een bouillonblokje en water. Laat dit 20 minuten koken.

Snijd ondertussen de champignons en kastanjechampignons in stukjes.

Giet de boerenkool af en voeg aan de boerenkool de linzen toe, roer dit goed door.

Bak ondertussen in een pan de champignons, kastanjechampignons, balsamicoazijn, olijfolie en knoflookpoeder gaar.

Schep de boerenkool met linzen op een bord. De gebakken champignons / kastanjechampignons er over heen.

En garneer met pijnboompitjes.

Variatie ideeën:

  • ook lekker met geraspte kaas als garnering