Gevulde courgette

Gevulde courgette

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • courgette op bolcourgette
  • 40 gram linzen
  • 40 gram paprika
  • 40 gram aubergine
  • 70 gram champignons
  • 35 gram ui
  • Baharat kruiden van Johnny de boer

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het topje van de bol courgette of snijd een gewone courgette door de helft (horizontaal). Lepel de courgette uit zodat er plek is om deze straks te vullen. Ik gebruik hiervoor altijd een grapefruitmesje (een klein lepeltje met een mesrandje rondom). Pak een ovenschaal en leg hierin de courgette en zet deze vast in de oven (dan gaat het garingsproces net wat sneller). Snijd alle groente in kleine stukjes en bak deze in een pan met de Baharat kruiden of eventueel andere kruiden (net wat je lekker vindt) gaar. Haal de courgette (die nu al een beetje gegaard is) uit de oven en vul deze met de gebakken groente. Zet nog even voor 15-20 minuten terug in de oven en smullen maar!

Topping ideeën:

  • ook lekker met wat kaas/ feta bovenop
  • ook lekker met walnoten of pijnboompitjes
  • en ik at er deze keer een heerlijke vega kaasburger bij! 🙂