Kerrie spruitjes

Kerrie spruitjes met basmati rijst

Ingrediënten voor de spruitjes (voor 1 persoon):

  • 5 ml olijfolie
  • zak van 500 gram spruitjes (groene en paarse kan allebei)
  • 70 gram champignons
  • 35 gram ui
  • 40 gram paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 6 gram mosterd
  • 10 gram maggi kerriesaus
  • kerriepoeder
  • 15 gram walnoten

Daarnaast at ik:

  • 75 gram veldsla
  • 20 gram basmatirijst

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en bak ze voor 10 min even in de airfryer op 180 graden (je kan ze ook licht voorkoken in een pan met water)

Kook ondertussen in een pannetje de basmatirijst volgens de verpakking.

Verwarm een hapjespan en bak vervolgens in de olijfolie de ui, knoflook, paprika en champignons. Voeg vervolgens de spruitjes toe.

Maak in een schaaltje de maggi kerriesaus (poeder met water).

Als de groentes gaar zijn, voeg de kerriesaus toe met mosterd en eventueel extra kerriepoeder. Wil je een wat romigere saus, voeg dan nog een klein beetje kokosmelk, amandelmelk toe.

 

Pak een groot bord en leg hierop de veldsla, dan de basmatirijst en groentes toevoegen en garneren met heerlijke stukjes walnoot.