Pompoen geitenkaas walnoot ontbijtjes

Pompoen geitenkaas walnoot ontbijtjes

Ingrediënten:

  • 70 gram wortels
  • 10 gram eiwit
  • 50 gram magere kwark
  • 65 gram havermout
  • 160 gram pompoenblokjes
  • 15 gram walnoten
  • 50 gram kapucijners / cannellibonen
  • 30 gram geitenkaas (ik ben voor de zachte variant gegaan)

Bereiding:

Mix deze ingrediënten (op de geitenkaas en walnoten na) in een keukenmachine. Voordeel is dat de wortel en pompoen ineens heel fijn gemalen wordt en alles ineens gemixt wordt. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het beslag te dik is. (Bij mij is dit meestal niet nodig).

Voeg aan de mix de geitenkaas toe (deze verdeel ik in kleine stukjes over het beslag) en hetzelfde geldt voor de walnoten.

Naar smaak kan je ook nog heerlijke kruiden hieraan toevoegen. Ik voegde knoflook, tijm en provinciale kruiden nog extra toe.

Pak een leuke bakvorm een grote bakvorm heeft iets langer bereidingstijd in de over nodig als de kleine vormpjes. Vul de bakvorm(pjes) met het beslag en zet het op 200 graden in de oven.. Even wachten en smullen maar.

Topping ideeën:

  • eventueel nog wat honing of walden farm pancake syrup over het warme ontbijtje (maar het is ook heerlijk zonder!)