Een aanstootgevende “blurry” nipple

Gisteren ochtend kreeg ik de melding dat ik voor 24 uur geblokkeerd werd van facebook, omdat ik door een van mijn lieve facebook “vrienden” gerapporteerd was als aanstootgevend met mijn naaktfoto met “blurry” nipple. Buiten dat ik er nu achter kom hoe vreselijk social media verslaafd ik ben waar ik duidelijk iets aan moet gaan veranderen, zette het me ook aan het denken. Wat zou de reden van hem/haar zijn om mij of ieder ander om een naakt foto te rapporteren? We zien tegenwoordig in het nieuws en de media toch veel verschrikkelijkere beelden? Toen ik gisteren ochtend dat in de sportschool vertelde, werd geroepen “dat is jaloezie” . Hierover heb ik nagedacht, buiten dat ik me afvraag waarom je überhaupt jaloers op mij zou moeten zijn (wat ik niet snap) want geloof mij ik ben alles behalve perfect en ik zou de laatste persoon zijn die dat ooit zou willen roepen (al eis ik het wel regelmatig bijna dagelijks van mezelf). Waarom zou je jaloers zijn op een ander? Is dat vanuit eigenwaarde? Omdat je zelf niet inziet hoeveel mooie kanten je zelf bezit? Want ja ik ben van mening ieder mens is mooi en heeft het recht om trots te zijn op zichzelf. Het is belangrijk vind ik om dat van jezelf in te zien en jaloers zijn op een ander heeft geen enkele zin. Want het gaat om je eigen geluk. Ik word gelukkig door veel met voeding bezig te zijn en mezelf bijna dagelijks te slopen in de sportschool, maar als je daar niet gelukkig van wordt, waarom zou je het dan überhaupt doen?! Het maakt je geen minder mooi mens, het maakt een mens juist minder mooi als je niet leeft volgens wat jou diep in je hart gelukkig maakt (denk ik). Daarnaast is dit weer voor een moment van bewustwording van mensen en oordelen en positiviteit. Ik heb een tijd in een vriendengroep gezeten waarbij het merendeel van de groep constant kritiek en oordeelde over alles en iedereen in de omgeving. Dat kost zo verschrikkelijk veel energie, en waarom zou je het doen? Je geeft een ander persoon een slecht gevoel en wordt je er zelf beter en gelukkiger van? Ik denk alles behalve dat? Want negatieve energie kost volgens mij alleen maar energie. Niet iedereen is hetzelfde (gelukkig maar), maar dat lijkt me geen reden om er dan maar kritiek of te oordelen over de ander. Tenzij het natuurlijk ten koste gaat van de omgeving en/of eigen gezondheid. Ik ben van mening ook al is iemand anders die heeft ook het recht om zichzelf te zijn. Het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn, dat zou het leven juist enorm saai maken. Als je zou open staan voor mensen die misschien er een andere leefwijze op na houden als dat je zelf zou doen kan het misschien wel je kijk op de wereld misschien wel enorm veranderen. En als die persoon ergens trots op is of blij mee is, en je staat open om die positieve energie van die persoon te voelen en blij en misschien zelfs wel trots kan zijn voor een ander zal dat jou ook positieve energie geven en dan denk ik dat we allemaal een stuk gelukkiger door het leven zouden gaan. En nee, ik ben geen heilige.. ik kan zelf ook heel direct zijn en oordelen op mensen, maar dit is wel de gedachte die ik voor mezelf zoveel mogelijk probeer na te streven. Want daarmee maak ik niet alleen een ander blij/gelukkig/trots maar ook mezelf.

En dan nog een ander punt, ik plaats deze foto’s op social media voor aandacht. Ja en nee. Ik denk dat alles wat iedereen post of deelt op een bepaalde manier van aandacht vragen is. Volgens mij is het zelfs volgens de menselijke psychologie zo dat we op zoek zijn naar bevestiging van anderen om zo ergens bij te horen en je in de maatschappij te plaatsen. Heb ik de foto geplaatst voor aandacht? Of omdat ik bevestiging nodig heb omdat ik weinig eigenwaarde/zelfvertrouwen heb? Nee, ik post deze foto net als alle andere foto’s en mijn eten omdat ik oprecht blij en trots ben op die dingen. De ene persoon heeft dat met een scooter, de ander door zichzelf zuipend op een feestje op facebook te posten en ik o.a. met eten en dan nu met de fotoshoot.  Ondertussen ben ik me er namelijk van bewust dat ik zelf trots blij en gelukkig moet zijn met wat ik doe en bereik en dat niet een ander dat voor me kan doen. Ik voel me voor het eerst echt trots op mezelf met de mooie foto’s die Danielle van me gemaakt heeft. En die blijdschap en trots die ik voel die wil ik delen.