Zuurkoolstamppot maar dan anders

Zuurkoolstamppot maar dan anders

Ingrediënten:

  • 60 gram kipfilet
  • 18 gram walnoten
  • 500 gram zuurkool naturel (jumbo)
  • 120 gram flespompoen
  • 100 gram appel (jonagold)
  • 220 gram wortelpeterselie
  • 7 gram mosterd met honing van Heinz
  • 8 gram gedroogde cranberry’s
  • scheutje walden farm pancake syrup (voor als je m wat zoeter wilt)

Macro’s:

  • Koolhydraten: 33
  • Vet: 15
  • Eiwit: 26

Bereiding:

 

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met knoflook en cayennepoeder.

Kook de zuurkool in een pan volgens verpakking. Snijd de flespompoen en de wortelpeterselie en kook deze in een pan tot deze gaar en zacht zijn.

Snijd ondertussen de appel in blokjes en bak deze in een pan met kaneel. Ook de kipfilet bakte in een pan gaar.

Zodra de flespompoen en wortelpeterselie gaar zijn, giet je deze af en stamp je deze. Giet vervolgens de zuurkool af en meg deze door de stamppot. Roer vervolgens ook de kipfilet, gebakkken appel, mosterd en (walden farm syrup) door elkaar. Schep je heerlijk stamppot op een bord en serveer hem vervolgens af met walnoten en cranberry’s! Smullen maar weer!