Geluk 2

Geluk 2

Mijn weg in het leven vervolgd zich. En zo ook het vinden van mijn doelen en geluk in het leven.
Na het schrijven van het eerste artikel kwam er nog even een hele moeilijke periode voor mij in mijn leven kijken.

De scheiding van mijn ouders was eindelijk rond en het huis werd (eindelijk) verkocht. Het huis waarin ik mijn hele jeugd heb doorgebracht moest worden leeg geruimd en alles van wat er mee kon (dat is niet veel van een groot huis van 5 slaapkamers – naar een klein appartement waar mijn moeder nu in zit) moest worden verhuisd. Voor mij kwam toen echt het gevoel dat er met het leeg ruimen van het huis er geen (tastbaar) verleden meer over was. Mijn jeugd, het huis, mijn broertje (die daar overleden is), mijn ouders die enorm veranderd zijn sinds de scheiding, mijn “ooit” thuis. Heel het verleden… niks meer van over. Daarnaast brak mijn vader ook nog het contact met mij en mijn andere broertje.

Dit viel me zwaar, ik voelde een bepaalde “leegte” en “eenzaamheid” in me die ik heel moeilijk kan beschrijven. Ook merkte ik dat ik weer in de knoop kwam met mezelf, de burn-out klachten speelde weer op. Doordat ik altijd maar optimistisch, positief en krachtig wilde doorzetten, had ik inmiddels aardig wat opgekropte emoties en gebeurtenissen in me die echt in de weg begonnen te zitten. Een psycholoog bracht me niet de oplossing. Door een vriendin kwam ik bij Ilse Johan (www.sayasenyum.nl) een hypnotherapeut terecht. En hoewel ik enorm sceptisch ben in dat soort dingen, maar voor mezelf ten einde raad was en verandering wilde, ging ik de uitdaging van de therapie aan.

Na de eerste sessie leek ze de stop/muur of hoe je het ook wilt noemen te hebben kunnen doorbreken en kwamen voor het eerst sinds tijden alle opgekropte emoties en gevoelens eruit. Dit was heftig, vooral omdat ik oefeningen mee kreeg om thuis deze “sessie” meerdere keren per dag te herhalen om zo de gebeurtenissen te kunnen verwerken en een fatsoenlijke plek te geven in mijn leven. Daarnaast had ik ook oefeningen gekregen om geluk en positiviteit in mezelf te vinden en te voelen. Ik ben ik niet, zo perfectionistisch en doorzettend dat ik ben, dat ik hiermee direct hard aan de slag ging.

Daarnaast las ik boeken als “Master your mindset” van Michael Pilarczyk, “Mindfullness” van Ruby Wax, “Gelukkig zijn moet je durven” van Rosalinda Weel, “de tweesprong van moeten en willen” van Elle Luna, “Wie heeft mijn kaas gepikt?” van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard. Ook keek ik een aantal docu’s op netflix over mindset en geluk op netflix, waaronder de docu van “Tony Robbins”. Hieruit haalde ik theorieën en oefeningen en paste deze toe op mezelf, hierdoor werd ik veel bewuster wat het leven me geeft waarvoor ik dankbaar ben. Ik voelde me echt dag bij dag beter worden ook pakte ik mijn mindfullness weer op wat me ook echt rust in mezelf bracht. Het verwerken van het verleden was heftig, maar kregen beetje bij beetje een plekje. De waardering en liefde voor “nieuwe” dingen in mijn leven waar ik eerder nooit bij stil stond begon te groeien. Ook het me weer openstellen naar anderen om me heen gaat weer steeds beter.

Bij de tweede sessie bij Ilse, werkte we aan mijn zelfbeeld en het trots zijn op mezelf (iets waar ik mijn hele leven al mee worstel en mijn perfectionisme werkt hier dus totaal niet in mee).  Tijdens deze sessie voelde ik voor het eerst “zelf-liefde”. Wat een super fijn en mooi gevoel is dat. Ook hierbij kreeg ik weer “huiswerk” om thuis weer mee aan de slag te gaan.

Sinds het voelen van “zelf-liefde” is voor mij mijn leven veranderd. De ervaring met de wereld en het gevoel van geluk is ineens een stuk groter en intenser geworden. Nu ik ook zie dat ik oprecht “trots” kan zijn mezelf (zonder enige vorm van arrogantie, want ik ben niet totaal niet beter als een ander en ieder mens heeft zijn/haar eigen schoonheid en eigen krachten) heb ik het idee dat ik ook nu nog meer van het leven en het geluk en al het moois kan genieten. Sinds ik dit gevoel gevonden heb, heb ik veel meer energie en gaat het leven een stuk gemakkelijker, positiever af. Zo ontdek ik iedere dag weer heel veel mooie en nieuwe dingen in het leven die mij blij maken, hoe mooi mensen kunnen zijn. En hoe mooi het is om een ander ook je positiviteit, liefde en blijdschap te kunnen geven. Ik merk ook echt dat het delen hiervan me ook echt ontzettend blij en gelukkig maakt.

Sinds vorige week heb ik weer een nieuw boek ontdekt namelijk “Het happiness project” van Gretchen Rubin. Ook al heb ik het nog niet uit, het heeft me al veel ideeën weer gegeven om zelf ook een “happiness project” voor mezelf op te gaan zetten en te kijken of ik nog meer “geluk en plezier en liefde” in mijn leven kan en ga vinden.

Dus… het “geluk” wordt vervolgd.. 🙂