Groente-peer-ontbijtmuffins

Groente-peer ontbijtmuffins

Ingrediënten voor de muffins:

  • 70 gram wortels
  • 120 gram pompoen
  • 50 gram bloemkoolroosjes
  • 50 gram yoghurt Griekse stijl 0% vet
  • 20 amandelmeel
  • 40 gram eiwit
  • 30 gram havermout
  • 20 gram flavoured oats (banana) (maar gewone havermout kan natuurlijk ook)
  • 3 gram whey proteine
  • 60 gram peer
  • 10 gram amandelen
  • koek&speculaaskruiden en/of kaneel

Ingrediënten voor op de muffins:

  • 5 gram speculaas hagelslag
  • kaneel
  • (walden farm pancake syrup)

Macro’s:

  • Koolhydraten: 56
  • Vet: 20
  • Eiwit: 25

Bereiding:

 

Meng alle ingrediënten op de peer en amandelen na in een keukenmachine. Ik moet aan het mengsel nog wat water toevoegen om hem “dun” genoeg te maken.

Snijd de peer in kleine stukjes en de amandelen en meng deze door het mengsel. Pak een leuke (silicone) bakvorm en bak de muffins af in de oven.

Afhankelijk van de grote van de bakvorm hoe snel de “gebakjes” klaar zijn. Die van mij stonden 40 minuten op 200 graden in de oven.

Laat ze wat afkoelen en versier ze eventueel net als wat ik deed met kaneel, hagelslag en pancake syrup.

Smakelijk!!