Geen regenboog zonder zon en regen

Regen op de weg, helaas komen we het allemaal op z’n tijd denk ik wel eens tegen. Aan de andere kant misschien ook goed dat we ze tegen komen. Deze regenbuitjes laten je even zien dat niet altijd alles zo voorspoedig verloopt als je graag zou willen, maar laat je daarin tegen daarna weer extra van de mooie dingen genieten. Daarnaast denk ik, dat ik ze ook nodig heb om af en toe even te relativeren, en daarna er nog sterker uit te komen.

Vorige week ervoer ik zo’n regenbuitje op mijn weg. Het ging misschien ook even allemaal veel te goed, veel te gemakkelijk. Ik had even het gevoel dat ik niet meer “stuk” te krijgen was, ik barstte van de energie en alles zat mee en was positief en voelde me echt blij en gelukkig en trots met mezelf.
Helaas vergat ik daardoor om mijn ogen open te houden en ging ik even iets teveel misschien op in mijn geluk, waardoor ik het buitje niet zag aankomen. Aan de andere kant als we constant op ons “hoede” moeten zijn voor eventuele tegenslagen die ergens te wachten liggen en misschien nooit gaan gebeuren. Je ontneemt dan van jezelf een stuk geluk en genieten door hierover te “piekeren”. En dat is iets waaraan ik ook geen energie meer wil verspillen, constant overal over piekeren wat 9 van de 10 keer toch niet gaat gebeuren. Daarnaast vergeet je daardoor van het “nu” te genieten en te leven. En naderhand is het altijd makkelijker om te zeggen..had ik maar.. het is gewoon niet zo… dus leer ervan, laat t los en ga verder.

Het was even een wijze harde les, maar nu zie ik wel dat dit regenbuitje een minder heftig effect op me had als alle voorgaande keren. Ik voelde me uit mijn balans en uit het veld geslagen, maar deze keer liep ik niet weg. Ik zocht direct steun en hulp en ging er met de juiste mensen over praten. Deze keer konden mijn “negatieve” gevoelens er ook zijn, ja ik voelde me even op z’n zachts gezegd klote en ja ik twijfelde weer even enorm aan mezelf. Alle oordelen en negatieve gedachtes over mezelf kwamen weer naar boven, maar deze keer kon ik ze herkennen en dat doet mij inzien dat (al ben ik er nog lang niet) wel echt stappen vooruit aan het maken ben. Hiervan leer je weer als persoon en het maakt je weer een ervaring rijker om mee te nemen in de rest van je leven.

Zo zet ik mijn paraplu op en wapen me tegen het buitje en gaan we er weer vol goede moed en positief tegenaan..op naar de zon. Want geen regenboog zonder zon en regen! 😉