Healthy apple crumble

Wie lust deze heerlijke creatie nu niet graag, vooral met heerlijke warme appeltjes?!

Ik bedacht een verantwoorde variant hiervan.. zo kan je ook nog eens een keer lekker zonder schuldgevoel smullen en smikkelen!

Ingrediënten voor 1 schaaltje;

  • 20 gram Slagroom Light (Linessa – Lidl)
  • 8 gram rozijnen
  • 155 gram appel (ik gebruikte een jonagold appel)
  • kaneel
  • Stevia of walden farm pancake syrup of honing (let op met het toevoegen van honing krijg je wel meer koolhydraten 😉 )
  • 155 gram magere kwark (Linessa – Lidl)
  • 10 gram whey proteine of caseine
  • 30 gram vervival crunchy oats

Macros voor 1 persoon/schaaltje (met de ingredienten die ik gebruikte);

  • Koolhydraten; 54
  • Vetten; 9
  • Eiwitten; 25

En nu aan de slag;

  • Snijd de appel in kleine stukjes
  • Bak in een pannetje de appel met rozijnen en kaneel en stevia/walden farm syrup/honing, tot de appeltjes lekker zacht en warm zijn geworden.
  • Vul ondertussen een schaaltje met de kwark die je mengt met de whey proteïne of caseïne. Op deze manier wordt de kwark lekker zoet.
  • Als de appel klaar is verdeel deze over de kwark
  • Daaroverheen strooi je de verival crunchy oats
  • En tot slot nog wat slagroom om het af te maken.
  • Super simpel en makkelijk en nu smullen maar!

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1; Heb je geen whey proteine of caseine in huis, wat ook lekker is is optimel vanille yoghurt mengen met de magere kwark.

Tip 2; wil je ‘m extra speciaal, voeg ook eens wat geraspte extra pure chocolade toe! <3

Tip 3; Buiten appel kan je ook gemakkelijk varieren met ander fruit. Wat denk je van een kersen crumble, bananen crumble of abrikozen crumble?!