Tijd voor een nieuwe stap, tijd voor verandering

Rise and shine! Tijd voor verandering.

De laatste maanden ben ik druk bezig geweest met het verwerken van dingen uit het verleden die ik jarenlang heb weggestopt en met het vinden van geluk in mezelf. Trots zijn en gelukkig zijn met wie ik ben.

In de eerste instantie leek ik door een nog dieper dal te gaan door alles wat er aan weggestopte emoties zaten die eruit moesten en verwerkt moesten worden. Ik voelde me dan ook in een enorme achtbaan zitten van emoties, dan blij dan enorm neerslachtig en soms echt zelfs depressieve gevoelens, eetbuien etc. Toen ik hiervoor naar de huisarts ging kreeg ik anti-depressiva voorgeschreven. Buiten dat de medicatie me enorm ziek maakte in lichamelijke klachten, deed het precies wat t moest doen. Ik voelde echt niks meer, geen emoties meer, niet meer depri, maar ook geen een geluksmomentje meer.

Om me heen zagen mensen me ook veranderen. Ze waren bezorgd en vonden me emotie-loos. Dat wilde ik niet langer, ik wilde weer intens blij en gelukkig zijn en die gevoelens ervaren en ik zag in dat je af en toe verdrietig en rot voelen ook bij het leven hoort (ook al heb ik dat dus jaren niet echt toegelaten). Dus ik besloot met de medicatie te stoppen. Dit heeft echt mijn ogen wel geopend. Ik snap dat voor sommige mensen dit echt een oplossing is, maar voor mij geen leven meer met het missen van de mooiste pieken en soms ook dalen. Doordat ik dat geaccepteerd heb, voel ik me enorm veel sterker en heb ik het gevoel dat ik veel beter dingen aan kan.

Daarnaast heb ik ook enorm hard gewerkt aan mijn “negatieve” zelfbeeld dat ik al jaren van mezelf heb. Door de therapie weet ik nu beter waardoor dat deze gedachtes en dit beeld er van mezelf is. Zo heb ik vroeger van thuis uit een enorme druk ervaren dat ik altijd meer en beter moest presteren. Daarna heb ik meerdere relaties gehad, waarbij ik werd gewezen op het “te dik”, “niet strak genoeg”, “niet mooi genoeg” etc. Ik wil mijn relaties niet de schuld geven, want uiteindelijk heb ik zelf voor die relaties gekozen en ben ik op dat moment niet voor mezelf opgekomen en daarin gaan geloven, maar ben ik alleen maar bezig geweest met diëten en een strak sport regime. Het grappige was dat ik een tijd geleden mijn ex tegen kwam en hij het nodig vond om mij even te vertellen dat ik er echt op achteruit ben gegaan en een flubberkont heb (whahah… echt met een vetpercentage van 12%..ik een flubberkont). Echt bij mij is wel het lampje gaan branden dat het voor sommige nooit goed genoeg zou zijn.

Maar nu ik voor het eerst mezelf accepteer en mezelf op nummer 1 kan zetten, is het tijd om ook eens goed stil te staan met waar ik nu eigenlijk mee bezig ben. Nadat ik afgelopen weekend een vet-meting heb laten doen (en daar moet ik bij vertellen, dat ik wat meer vocht vast hield die dag dan anders) en zat ik op 13,4% :(. Echt te laag voor een vrouw, en niet gezond voor het lichaam (ik heb niet voor niets al meer dan 1,5 jaar problemen met mijn hormonen).  Toen kwam ineens het besef.. waarom?…. waarom doe ik dit mezelf aan? Waar ben ik in godsnaam mee bezig en voor wie? De buitenwereld iets bewijzen?? Alleen omdat ik het gevoel heb dat ik anders niet mooi/goed genoeg ben voor een ander?? Ik ben goed genoeg om wie ik ben, en mijn gezondheid is belangrijker dan die “eventuele” partner die me dan wel/niet mooi vind en ik misschien ooit ga treffen. Het is tijd om aan mezelf en mijn gezondheid te denken! Tijd voor een gezonde ik van binnen en van buiten, dus geen honger meer lijden! 😀 Op naar nog meer “happiness” en een nog betere en gezondere balans! <3

Te sterk focussen op uiterlijke vormen, kost je geluk en je gezondheid. Richt je daarom op wat voor jou van waarde is, focus op je sterke punten en waar je hart echt ligt!