Groente lasagne

Lasagne een van mijn favoriete gerechten. Helaas is als je lasagne bereid volgens “origineel” recept best wel calorierijk. En vrij hoog in vetten en koolhydraten. Ik bedacht een heerlijke groente variant die goed en gemakkelijk past in een gezond-eetpatroon. Want gezond eten kan ook enorm lekker zijn. Of beter gezegd wie wat creativiteit los laat ontdekt dat gezond eten enorm lekker is! 😉

Dit recept is ondertussen echt een van mijn favoriete geniet maaltijden geworden. Het kost wel wat langer voorbereidingstijd dan een “standaard” maaltijd, maar dan heb je ook echt wat om van te smullen en te genieten. Heerlijk om een speciale heerlijke gezonde maaltijd te creëren in het weekend!

Ingrediënten voor 1 grote schaal lasagne voor 1 hongerig persoon;

 • 300 gram courgette

 • 70 gram aubergine
 • 1 zak fijne roerbakmix (jumbo)
 • 1 teentje knoflook
 • Basilicum
 • Greengypses spices “funky pasta” of Italiaanse kruiden
 • 9 gram pesto groen (lidl)
 • 10 gram kappertjes (lidl)
 • 20 gram zwarte olijven (lidl)
 • 4 gram kokosolie of olijfolie
 • 275 gram passata (lidl)
 • 34 gram hüttenkase (lidl)
 • 20 gram geraspte 30+ kaas (lidl)

 

Macro’s voor 1 grote schaal á 1 persoon;

 • Koolhydraten; 41
 • Vetten; 18
 • Eiwitten; 27

En nu aan de slag;

 • Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes, deze dienen straks als vervanging voor de lasagne bladen. Grill in een grillpan of een tosti/grillplaat de courgette en de aubergine gaar.
 • Verwarm in een hapjespan de kokosolie, en bak hierin de knoflook en roerbakmix tot dat ze gaar zijn, voeg de passata en pesto toe en breng de saus op smaak met de gewenste kruiden. Voeg vervolgens de kappertjes en de olijven toe die je in stukjes hebt gesneden. Eventueel naar smaak nog wat kruiden toevoegen.
 • Pak vervolgens een ovenschaal en maak daarin stapels (zoals je met een normale lasagne ook zou doen), dus laagje saus, plakjes courgette/aubergine, laagje saus, etc. sluit de laatste laag af met de courgette/aubergine. In plaats van de bekende romige lasagne saus on top, gebruiken we de hüttenkäse en de geraspte kaas, eventueel on top nog wat heerlijke kruiden.
 • Vervolgens plaats je de ovenschaal nog even in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden, zodat de kaas on top ook lekker smelt en vervolgens is het smullen maar!

Tip 1; Je kan natuurlijk altijd extra groentes naar smaak toevoegen, zo voegde ik er de laatste keer een extra paprika aan toe.

Tip 2; Dit is een echt groente variant. Ook erg lekker is het om er nog tonijn, kip, mager rundergehakt of vegetarisch gehakt in de lasagne te verwerken. Experimenteer en geniet nog meer! 😉