Nooit meer te druk

Het gevoel dat je soms geleefd wordt door deze overvolle wereld, vol met prikkels. Het gevoel dat je het druk hebt en soms gewoon niet weet hoe je godsnaam even wat gas terug moet/kan nemen zonder dat je mensen of misschien wel jezelf teleur stelt?

Dan is het lezen van dit boek echt een aanrader! Het is een heel praktisch boek met een hele heldere en duidelijke leesstijl, die je handige handvaten geeft om de “grote” problemen van het moderne leven aan te pakken; we zijn te druk en 9 van de 10 mensen wordt geleefd in plaat van dat ze leven.

Hij spreekt niet over tijd-management wat in de meeste “anti-stress” boeken geval is maar richt zich op “aandachtsmanagement”. Buiten dat hij hele duidelijke en heldere strategieën wordt om het te druk probleem aan te pakken op verschillende vlakken onderbouwd hij zijn strategieën ook met psychologische onderzoeken. Dat vind ik zelf altijd wel een extra plus-punt aan een goed boek. Het geeft echt stof tot nadenken en laat je tot nieuwe inzichten komen.

Het boek is in 3 delen opgebouwd;

  • Beheersing
  • Onderscheiding
  • Betrokkenheid

Daarnaast noemt hij aan het einde van het boek ook nog een hele lijst met andere aan te raden boeken over dit onderwerp om te lezen.

Voor wie het gevoel heeft het te druk te hebben in zijn/haar leven echt een aanrader om dit fantastische boek te lezen!