Gevulde pompoen-spaghetti

Een van mijn favoriete ingrediënten om maaltijden mee te bereiden, is voor mij toch wel pompoen. Gelukkig is het weer deze tijd van het jaar dat ze volop weer verkrijgbaar zijn. Dit jaar ontdekte ik voor het eerst de spaghetti-variant. En ja als je deze pompoen-soort bereid wordt het spaghetti! Hoe super leuk!

Daar moet natuurlijk iets leuks en lekkers mee bedacht worden.

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 1 grote spaghetti-pompoen
  • Champignon roerbakmix (vers gesneden, zak van Jumbo)
  • 40 gram chorizo-worstjes (aldi)
  • 120 gram rode paprika
  • 250 gram passata (jumbo)
  • 18 gram geraspte 30+ kaas (lidl)
  • italiaanse kruiden
  • knoflook
  • kruiden naar smaak

Macro’s voor 2 personen;

  • Koolhydraten; 56
  • Vetten; 20
  • Eiwitten; 30

En nu aan de slag;

Eerst de spaghetti-pompoen bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen door de helft, verwijder de pitten en zaden. Spray de pompoen in met PAM-spray en kruid deze naar smaak. Ik gebruikte Italiaanse kruiden en knoflook.

Leg de pompoen met de schil naar boven in de ovenschaal en bak de pompoen in ongeveer 40-50 minuten gaar.

Je ziet vanzelf wanneer de pompoen gaar is, als de schil begint te verkleuren.

Haal de schaal uit de oven en ga met een vork door het vruchtvlees van de pompoen, voila je spaghetti!!

De saus/vulling:

Snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes, en bak in een hapjespan alle groente gaar. voeg vervolgens kruiden en de passata toe.

Zodra de pompoen-spaghetti klaar is voeg je ook deze toe aan de vulling. Even goed roeren.

En dan nu het vullen van de pompoen:

Vul vervolgens de nu lege pompoenschillen met de nu gemaakte vulling. Strooi wat kaas er overheen en zet de pompoen nog voor ongeveer 10 minuten terug in de oven, zodat de kaas lekker smelt.

En dan…. Smullen maar!