Pompoen-curry met bloemkool-rijst

Heerlijk, gezond en een niet hele koolhydraat-rijke avondmaaltijd met veel eiwitten. En zeker nu het weer steeds kouder word, kan ik hier enorm van genieten.

Ingrediënten voor 1 hongerig persoon;

  •  450 gram bloemkool
  • Thaise roerbakgroente (ik gebruikte de verse voorgesneden in zakje van jumbo)

Voor de curry;

  • 100 ml Alpro soja cuisine light
  • 70 ml ongezoete soja drink (AH merk)
  • 245 gram flespompoen
  • 45 gram ui
  • 50 gram kip
  • 75 gram rode paprika
  • 95 gram appel (jonagold)
  • Curry Madras kruiden (hoeveelheid naar smaak, van Johnnie de Boer)

Macro’s voor 1 groot bord á 1 persoon;

  • Koolhydraten; 52
  • Vetten; 20
  • Eiwitten; 31

En nu aan de slag;

Voor de bloemkool-rijst:

  • Snijd de bloemkool in kleine stukjes en stoom of kook deze beetgaar.
  • Giet deze af en maal ze grof in een keukenmachine
  • Breng eventueel op smaak met wat kruiden

Tip 1; heb je geen keukenmachine; de Albert Heijn verkoopt ook bloemkool-rijst op de versafdeling

Tip 2; je kan ook variëren hierin met broccoli.

Voor de roerbakgroente:

  • Sprak een wokpan in met PAM-spray en bak hierin de groente gaar en breng eventueel op smaak met kruiden

Voor de pompoen-curry:

  • Snij alle ingredienten in kleine stukjes.
  • Spray een hapjespan in met PAM-spray, bak hierin de ui en voeg ook de kip toe en bak deze gaar. Voeg dan alle andere groentes pas toe.
  • Bak totdat de groentes een mooi kleurtje hebben gekregen en voeg dan de soja melk, soja cuisine en de curry madras kruiden toe. Nog even 5 minuten zachtjes laten sudderen en dan smullen maar!!