Pompoen-wortel-kippensoep

Ik heb een grote liefde voor pompoen en wortel. Zeker voor diegene die mijn instagram in de gaten houden zullen dit ongetwijfeld weten. Je kan hier enorm veel lekkere gevarieerde recepten mee bedenken, waaronder deze ongelofelijk lekkere soep

Ingrediënten voor 1 grote pan (ong. 4 borden soep);

Voor de soep;

  • 455 gram pompoen
  • 200 gram wortel
  • 120 gram ui
  • 500 ml fundo kippen bouillon
    (deze is zonder toevoegingen, zoutarm en 100% natuurlijk – verkrijgbaar bij ah)
  • Ras el hanout kruiden (jonnie de boer)

Voor de erbij (als tip);

  • roggebrood belegd met verse hummus, kipfilet en avocado en walnoten

Macro’s voor 1 grote pan;

  • Koolhydraten; 33
  • Vetten; 2
  • Eiwitten; 25

En nu aan de slag;

Rooster of bak in de oven eerst de pompoen en wortel en stukken ui gaar, eventueel alvast wat kruiden aan de groente toevoegen. Dit geeft de soep straks een extra lekkere smaak! 🙂

Doe de groente in een grote pan en voeg hier de bouillon met het water er aan toe en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten. Pureer vervolgens je soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra kruiden naar smaak toe. Is de soep te dik, dan kan je altijd nog wat extra water bijvoegen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Smullen maar!