Broccoli-courgette soep

Soep, vooral in deze tijd van het jaar enorm lekker. Voordeel is ook door de grote hoeveelheid groente dat het ook nog enorm gezond is en vol vezels en vitamines zit. Gezond genieten..dat is wat we willen toch?

Ingrediënten voor 1 grote pan broccoli courgette soep
(ong. 4 borden soep);

Voor de soep;

 • 315 gram broccoli
 • 245 gram courgette
 • 1 rode ui (64 gram)
 • 2 tenen knoflook
 • 200 ml fundo runder bouillon
  (deze is zonder toevoegingen, zoutarm en 100% natuurlijk – verkrijgbaar bij ah)
 • Tuinkruiden
 • 400 ml water
 • verse peper

Voor de erbij (als tip);

 • huttenkase (room kan natuurlijk ook, maar huttenkase is een gezond en heerlijk alternatief)

Macro’s voor 1 grote pan;

 • Koolhydraten; 18
 • Vetten; 1
 • Eiwitten; 24
 • 174 kcal

En nu aan de slag;

Snij de rode ui, de teentjes knoflook en de courgette is kleine stukjes. Spray een hapjespan in met cooking spray (PAM-spray) en bak hierin de rode uit, knoflook en courgette gaar.

Snijd ondertussen ook de broccoli in kleine stukjes. Doe deze in een pan, samen met het potje fundo runderbouillon en de 400 ml water. Zodra de courgette, ui en knoflook gaar zijn voeg je deze ook toe en zet je de pan op een lag vuurtje koken. Wacht tot de broccoli goed gaar is (let op! soep niet laten doorkoken)

Pureer vervolgens je soep glad met een staafmixer of keukenmachine. Voeg eventueel nog wat extra kruiden naar smaak toe. Is de soep te dik, dan kan je altijd nog wat extra water bijvoegen. Breng eventueel op smaak met en verse peper en om het extra lekker te maken een klein schepje huttenkase.

Smullen maar!