Shakshuka met rode bietjes

Shakshuka, een van mijn favoriete en enorm gezonde gerechten die ik enorm graag eet. Het een enorm makkelijk te maken en nog een bijkomend voordeel is dat alles in 1 pan gaat en dat scheelt weer afwas toch?! 😉

Ingrediënten voor 1 grote pan (2 personen);

Voor de shakshuka;

 • 2 uien (190 gram)
 • 3 grote wortels (235 gram)
 • 2 grote tenen knoflook
 • 1/3e aubergine (100 gram)
 • 2 grote handen verse spinazie (80 gram)
 • 1 schaaltje love beets (200 gram)
 • 85 gram passata
 • 50 gram tomaatjes (of je pakt ipv passata en tomaatjes – tomatenblokjes)
 • een scheutje olijfolie om mee te bakken
 • 2 eieren
 • 30+ geraspte kaas lidl (36 gram)

De kruiden die je nodig hebt;

 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 2 tl komijn (gemalen)
 • 3 eetlepels harissa
 • peterselie
 • zout naar smaak

Voor de erbij (als tip);

 • vers gebakken brood of naanbrood

Macro’s voor 1 grote pan;

 • Koolhydraten; 59
 • Vetten; 20
 • Eiwitten; 33
 • 573 kcal

En nu aan de slag;

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak hierin de ui, knoflook en wortelstukjes. (ongeveer 5 minuten). Voeg vervolgens de aubergine toe en bak de groentes goudbruin. Voeg vervolgens de passata met tomaat (of de tomatenblokjes), de stukjes rode biet en de kruiden toe. Voeg eventueel wat warm water toe en laat de groentes even lekker door pruttelen totdat ze lekker gaar zijn.

Voeg de verse spinazie toe en laat deze slinken en maak twee kuiltjes in de pan. Voeg hier voorzichtig zonder het ei-geel te breken de eitjes in en bestrooi de kaas over je brouwsel. Doe een deksel op de pan, hierdoor zijn de eieren iets sneller gaar en wacht vervolgens tot de eitjes gaar zijn. (ongeveer 8 minuten)

Smullen maar!