Verlangen naar verbinding van Brené Brown

Verlangen naar verbinding – Brené Brown

Verlangen naar verbinding – Brené Brown

Een van de boeken die ik ge-pre-orderd had (al weet ik niet of dat een woord is). Naar het lezen van al haar voorgaande boeken, was ik hier echt ontzettend benieuwd naar.
Haar voorgaande boeken (de kracht van kwetsbaarheid, de moed van imperfectie en sterker dan ooit) waren voor mij echt zoveel confronterend als echte eye-openers en brachten mij veel positieve veranderingen die ik ondernomen heb.

Aangezien dat ik zelf een persoon ben die heel graag alleen is en graag mijn eigen weg volg, weet ik ook door alle veranderingen die ik voor mezelf de laatste tijd gemaakt heb dat ik soms wel het gevoel had dat ik “nergens bij hoorde”. Of in ieder geval geen hokje gevonden kreeg waar ik mezelf passend in kon plaatsen.

Jarenlang heb ik ook mede uit onzekerheid met aangepast aan anderen om maar ergens bij te horen. Na wat heftige gebeurtenissen in mijn leven en mijn burn-out zag ik in dat dit mij niet gelukkig maakte. Ik was niet wie ik echt wilde zijn, ik paste me constant aan om ergens bij te horen, wat resulteerde in een ongelukkige ik.

Dit boek bracht me zoals verwacht weer enorm mooie inzichten en een andere kijk op dingen waar ik niet eerder bij stil had gestaan. Ze geeft inzichten hoe je jezelf kan zijn in de wereld en het verlangen van verbinding tegelijkertijd kunt voelen en ervaren. Het boek is wel enigszins spiritueel te noemen, maar daarnaast ook goed onderbouwd met diverse wetenschappelijk onderzoeken.

Voor wie wat meer inzicht in zichzelf en de wereld met anderen wilt krijgen is dit boek echt een MUST READ! 🙂