Bloemkoolrijst met makreel, pompoen en wortel

Bloemkoolrijst met wortel,pompoen en makreel

Wie had ooit gedacht dat genoeg groente eten lastig was. Na het genieten van deze overheerlijke maaltijd, is het echt geen kunstje meer.
Het recept is gebaseerd op een recept dat ik vond op hellofresh, maar aangezien ik niet al die ingrediënten in huis had maakte ik hiervan mijn eigen versie en die deel ik graag met jullie! En nog een bijkomend geluk is dat alles in 1 pan gaat, dus dat scheelt afwassen! 😉

Bloemkoolrijst met makreel, pompoen en wortel
Bloemkoolrijst met makreel, pompoen en wortel

Ingrediënten voor 1 persoon;

  • 1 uien (70 gram)
  • 2 grote wortels (150 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • flespompoen (150 gram)
  • rode paprika (100 gram)
  • bloemkool (300 gram) (of kant-en-klare bloemkoolrijst, maar zelf maken is goedkoper en enorm simpel)
  • makreel (80 gram) (ik gebruikte de warmgerookte peper makreel van lidl)

De kruiden die je nodig hebt;

  • harrissa kruiden
  • 2 tl komijn
  • beetje cayenne peper als je voor extra spicy wilt gaan

Macro’s voor 1 persoon;

  • Koolhydraten; 29
  • Vetten; 219
  • Eiwitten; 27
  • 430 kcal

Hoe maak je zelf bloemkool-rijst?

Snij een bloemkool in stukjes en doe dat in een keukenmachine, maal dit een grof en klaar in de bloemkool-rijst, die je nu alleen nog maar even hoeft op te bakken! 🙂

En nu aan de slag;

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak hierin de ui, knoflook en wortelstukjes. (ongeveer 5 minuten). Voeg vervolgens de pompoen en de komijn-kruiden toe. Als de wortel bijna gaar is voeg je ook de paprika en de harissa toe. Bak alles vervolgens gaar en voeg dan de bloemkool-rijst toe. Bak nog even verder, tussendoor natuurlijk even voorproeven en indien nodig nog wat extra kruiden toevoegen. Dan alles op een bord scheppen en vervolgens de makreel toevoegen! Super makkelijk en mega lekker!

Smullen maar!