Andijvie stamppot met makreel

Andijvie-stamppot met makreel

Een aparte combinatie, die mij enorm goed in de smaak viel. Aangezien ik m zo lekker vond, deel ik het recept hiervoor met alle liefde en plezier met jullie

Ingrediënten voor 1 hongerig persoon;

  • 300 gram flespompoen
  • 70 gram zoete aardappel
  • halve paprika
  • 400 gram andijvie
  • gerookte makreel (met peper)
  • Kruiden; Kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook
  • En voor de liefhebber natuurlijk PICALLILY!! <3

En nu aan de slag;

Snijd de zoete aardappel en pompoen in blokjes en kook deze in water gaar.

Bak ondertussen in een pannetje de paprika die je in kleine stukjes hebt gesneden.

Zodra de zoete aardappel en pompoen gaar zijn, giet deze af en stamp ze fijn met een stamper. Zet de pan terug op een laag vuur en roer dan de andijvie er doorheen zodat deze kan slinken. Blijf erbij en houdt de boel goed in de gaten, want voordat je het weet is je andijvie snot en dat is vies 😉 voeg ook de gebakken paprika stukjes toe en voeg ook de kruiden naar smaak toe.

Schep de stamppot op je bord, verdeel de gerookte makreel erover heen en top de heerlijke stamppot af met een flinke eetlepel picallily (voor mij is de stamppot anders niet compleet 😛 )

 

Eet smakelijk! 🙂

Andijvie stamppot feestje
Een andijvie stamppot met een heerlijke verrassende twist