Asperge farfalle met zalm

Asperge farfalle met zalm

Een snelle, enorm lekkere en gezonde maaltijd bereiden is echt totaal niet moeilijk. Zo maakte ik dit weekend, dit ongelofelijk lekkere gerecht dat ik met alle plezier met jullie deel.

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 2 stukken zalm (vers is het lekkerste maar diepvries kan natuurlijk ook)
  • volkoren farfalle (ongeveer 60 gram per persoon)
  • 400 gram groene asperges
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml Oatly haver cuisine (maar soja cuisine room, of zoiets kan natuurlijk ook)
  • 1/2 courgette
  • kruiden die je lekker vindt. Ik gebruikte een provinciale kruiden, basilicum, chili (vlokken), zwarte peper, citroen

En nu aan de slag;

Kook de farfalle volgens de verpakking gaar. Bij mij was duurde dit 8 minuten.

Snijd een uitje fijn en pers de knoflook. Fruit dit kort aan in een hapjespan en voeg dan de groene asperges in kleine stukjes gesneden toe. Als de asperges half gaar zijn, voeg dan de courgette in kleine blokjes gesneden toe. Als de groentes gaar zijn voeg dan de oatly cuisine haver (of andere koomroom) toe en voeg naar smaak nog wat heerlijke verse (of gedroogde kruiden) toe.

Zodra de farfalle gaar is, giet deze af en roer deze door de heerlijke groente-saus en laat deze 1-2 minuten nog even lekker zachtjes pruttelen.

Bak of gril ondertussen je stukje zalm. Indien ze uit de diepvries komen, dep ze dan even droog met wat keukenpapier. Sprenkel wat citroen over de zalm en kruid deze met heerlijke verse kuiden (of gedroogde kruiden naar smaak) ik vind het erg lekker om ook wat chili vlokken of poeder toe te voegen voor de pittige pit aan de zalm.

Voeg nu alles op een bordje samen en smullen maar! 🙂

Heerlijke gezonde en makkelijke maaltijd
Hoe lekker kan gezond eten zijn?!