Roerbak van chinese kool, tempeh, sugar snaps, champignons, zilvervliesrijst en linzen

Tempeh met veel groente, linzen en rijst

Een maaltijd, die in de eerste instantie gewoon spontaan, random op een door de weekse avond in elkaar werd gezet, maar wel enorm lekker was. Door een aantal van jullie werd naar het recept gevraagd, dus hierbij het recept

Ingrediënten voor 1 hongerig persoon;

  • 80 gram tempeh
  • 50 gram lassie zilvervliesrijst met linzen
  • halve chinese kool
  • half zakje sugar snaps (ong 125 gram)
  • half doosje champignons
  • 2 teentjes knoflook (jep knoflook addict)
  • teriyaki wok pasta (gekocht bij Sang Lee superstore)
  • soja saus (met minder zout)
  • sambal
  • Euroma chinese 5 spices

En nu aan de slag;

Snijd de tempeh in kleine blokjes en maak in een schaaltje de marinade. (soja saus, teiyaki wok pasta, knoflook en sambal) en laat dit even intrekken.

Snijd ondertussen alle groente in stukjes.

Kook in een pannetje de zilvervliesrijst met linzen volgens verpakking (die van mij was in 8 minuten gaar)

Dan pak een grote wok, bak hierin de tempeh, en voeg de chinese kool en sugar snaps toe, roer goed door. Het duurt even voordat de chinese kool gaan slinken. Voeg vervolgens als die bijna gaar zijn de champignons toe en voeg naar smaak de euroma kruiden toe.

Zodra de rijst klaar is giet deze af en voeg deze ook toe. Laat deze nog 1-2 min even zacht door pruttelen voor een optimale smaak.

Eet smakelijk! 🙂

Roerbak van chinese kool, tempeh, sugar snaps, champignons, zilvervliesrijst en linzen
Roerbak van chinese kool, tempeh, sugar snaps, champignons, zilvervliesrijst en linzen