Ik ben Kim Coenen. Inmiddels al weer 32 jaar en wonend in Eindhoven.

Al van kleins af aan ben ik creatief ingesteld, altijd bezig met nieuwe dingen bedenken en deze realiseren. Daarnaast ben ik erg ondernemend, perfectionistisch en enorm ongeduldig.

Sporten was vroeger nooit mijn hobby. Zeker toen er Fibromyalgie geconstateerd werd, kwam bewegen op een nog lager pitje te staan. Langzaam aan werd ik dikker en dikker. Totdat op een gegeven moment mijn relatie na 10 jaar voorbij ging en ik voor t eerst alleen kwam te wonen. Ineens viel bij mij het kwartje dat er toch wel echt een keer iets moest gaan veranderen. En daarbij had ik op dat moment weinig sociaal contact en hoopte dat deze combinatie misschien ook wel voor een socialer leven zouden zorgen. Ik ging beter op mijn voeding letten en langzaam verloor ik de eerste kilo’s.

Eind 2016 deed ik mee aan 2 fitness/bodybuild wedstrijden, namelijk de AtlasCup en YBF, in de klasse bodyfitness. Hierbij bepaalde ik de 4e en 3e plaats. De weg na de wedstrijd was “zwaar” met een streng train en voedingsschema. Na de wedstrijd kwamen de problemen van deze lichamelijke uitputting. Veel hormonale klachten volgden. Helaas werd de privé situatie er ook niet beter op en kreeg ik in 2017 een hoop op mijn bordje. Gelukkig met de juiste hulp sloeg ik me overal doorheen. Hierdoor merkte ik eind 2016, toen ik terug keek op het jaar, dat ook al was het een enorm zwaar jaar ik wel een hoop geleerd heb en gegroeid ben en trots ben op waar ik nu sta. Om het jaar 2016 mooi af te sluiten, besloot ik op het laatste moment nog deel te nemen aan de SAPcup ter ere van mijn eerder dat jaar overleden broertje (om hem te laten zien dat ik niet bij de pakken neer ga zitten en ga genieten van het leven) en bepaalde ik ondanks alles ook nog naast mijn baan en drukke leven mijn HBO Mediacommunicatie.

Nu alles achter de rug is, komt er nu voor mij een tijd van rust en zoeken naar balans. Balans in mijn leven. En dat op veel manieren; houden van mezelf/tevreden zijn met mezelf, balans in sporten en balans met voeding. Dus dat wordt mijn doel voor komend jaar.